CV

Vier dimensies

Testimonials

Opdrachtgevers

Testimonials

‘Laat ik bij het begin beginnen. Op 13 september 2011 kreeg ik van mijn werkgever te horen dat mijn aanwezigheid niet meer gewenst was en dat ik naar huis kon gaan in afwachting van nader bericht. Dit kwam als donderslag bij heldere hemel en dit werd een week later gevolgd door een brief waarin de argumenten werden gegeven van deze beslissing.

Op dat moment stort je hele wereld in en ik had geen idee wat nu verder. Mijn leidinggevende was iemand waarmee ik absoluut niet meer mee kon en wilde communiceren. Op enig moment kwam het besef dat er wel iets moet gebeuren als ik een rechtszaak wilde voorkomen.

Ik kreeg van een derde partij de suggestie om te kijken of via mediation nog een gesprek te regelen was zodat deze zaak op een "normale" manier tot een goed einde gebracht kon worden. Via deze persoon kwam ik bij Els terecht. Een afspraak gemaakt voor een introductiegesprek waarbij mijnerzijds al snel bleek dat het klikte. In dit gesprek werd door Els helder en duidelijk verteld wat mediation inhield, wat voor rol de gesprekspartners daarin hadden.

Tijdens de gesprekken die volgden had ik niet het idee dat mijn leidinggevende zijn macht kon gebruiken om deze zaak te regelen, maar dat hij als individu (vertegenwoordiger organisatie) aan het gesprek deelnam. Van beide kanten konden zaken op tafel worden gelegd en daar werd op een normale manier op gereageerd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een overeenkomst waarover ik tevreden kan zijn.

Mijn vertrouwen had een behoorlijke deuk opgelopen maar ik kan wel zeggen dat ik door mediation, ook in combinatie met de loopbaangesprekken, deze hele zaak een plaats heb kunnen geven en dat ik het als een leerzame ervaring beschouw. Ik kijk weer vooruit in plaats van voortdurend over mijn schouder.

Ik wil Els hier nogmaals voor bedanken.’
Peter,
salarisadministrateur

‘Ik heb de hulp van Els ingeroepen omdat ik volledig mijn gevoel van eigenwaarde kwijt was.

Mijn wat laat gestarte carrière verliep prima, ik had een enorme inhaalslag gemaakt en had het gevoel lekker op dreef te zijn.

Echter, eind 2008 werd ik ernstig ziek. Het bleek een chronische bloedziekte te zijn waardoor ik niet meer kon werken. In eerste instantie ben je dan bezig je aan te passen aan die nieuwe situatie. Dat is een soort rouwproces. Maar op een gegeven moment kreeg ik het gevoel helemaal nergens meer goed voor te zijn, niemand meer tot nut te zijn. Ik heb mij altijd enorm geïdentificeerd met mijn werkgever, met mijn baan. Ik was enorm trots op wat ik in korte tijd bereikt had. Dat was nu weggevallen en dus viel een deel van mijn identiteit weg. En daarmee mijn eigenwaarde.

Els heeft mij geweldig begeleid op de zoektocht naar mijn talenten, kwaliteiten, eigenschappen die er wel degelijk toe doen en die misschien zelfs uniek of bijzonder zijn. Ik had heel erg de neiging om alles te bagatelliseren, ik vond mijzelf niet bijzonder en zeker niet uniek. Zij heeft mij geholpen tot een ander inzicht te komen. En net als rouwverwerking, is ook dit een proces dat tijd vergt en waar je zelf aan moet blijven werken. Els heeft me de ‘tools’ gegeven, heeft ervoor gezorgd dat de basis stevig is.

Els heeft een benadering, een manier van werken die ik erg prettig vond en waarbij ik mij veilig voelde om vrijuit te spreken.’
Ilonka Schutte

‘Ik ontmoette Els op mijn dieptepunt, ik zat er totaal doorheen. Ik was al lange tijd ziek, mijn baan moest ik hierdoor opzeggen en ik voelde me waardeloos. Dat ik mijn baan moest opgeven door mijn ziekte zag ik als een zwaktebod. Tijdens mijn eerste gesprek met Els vroeg ze me om mezelf een cijfer te geven. Ik gaf als antwoord: Ik vind mezelf een kleine 4 waard, terwijl ik iedereen om me heen toch minimaal wel een 8 gaf. Els zei me dat ze ontzettend veel innerlijke kracht in me zag en die 4 dus niet reëel was. Ik geloofde haar niet, want ik weet waarom ik die 4 waard ben.

In de vervolg gesprekken stelde Els me een aantal vragen waardoor ik naar mezelf ging kijken, wie ben ik eigenlijk. Ik wist helemaal niet meer wie ik was, ik was mezelf in de loop van de jaren kwijt geraakt. Wie ben ik, wat vind ik leuk en wat motiveert mij, het klinkt raar, maar ik wist het niet. Samen zijn we gaan kijken naar wat mijn drijfveren en motivaties zijn zowel in privé als werk, waar komt mijn zelfbeeld vandaan en hoe kan ik dit ombuigen? De gesprekken waren intensief en soms confronterend, maar heel leerzaam. Iedere sessie ging mijn cijfer iets omhoog, ik kreeg een veel beter en realistischer beeld van mezelf. Stap voor stap kwam ik dichter bij mijn kern. Het was alsof we de lagen die ik in de afgelopen jaren had opgebouwd aan het afpellen waren totdat we bij mijn oorspronkelijke kern kwamen waarbij ik me goed voelde. Tegen het eind van het traject vroeg Els me nogmaals wat voor cijfer ik mezelf zou geven. Ik kon volmondig zeggen dat ik me een 9 waard voelde. Tevens wist ik dat Els gelijkt had, ik heb ontzettend veel kracht in me en dat ik mijn baan heb opgezegd is totaal geen zwaktebod, maar een teken dat ik het heft in eigen handen heb genomen. Ik weet weer wie ik ben, waardeer mezelf en sta weer krachtig in het leven. Ik durf weer te dromen en sterker nog, ik durf mijn dromen te verwezenlijken!’
Karin,
adviseur HR