Resultaat

Waarom

Werkwijze

Leiderschap

Leiderschapsstijl

Werk geeft de gelegenheid om te groeien en het beste uit jezelf te halen. Het management heeft daarnaast ook de taak het beste uit de medewerkers te halen ten behoeve van de doelstelling van de organisatie. De gedachten over de wijze waarop dat het beste kan gebeuren, zijn aan het veranderen. Er is een groeiende behoefte aan een andere leiderschapsstijl, een andere visie die zakelijk succes met persoonlijk welzijn combineert.

Vertrouwen

Een stijl waarbij mensen aangesproken worden op hun talenten, gestimuleerd worden tot groei en ontwikkeling, waarbij de doelstelling van de organisatie inspireert en de bedrijfscultuur leidt tot betrokkenheid en creativiteit. Een stijl waarbij aan de behoeften en wensen van medewerkers, klanten, opdrachtgevers en andere relaties tegemoet gekomen wordt en ideeën gehoord worden. Een leiderschapsstijl waarbij autoriteit niet voortkomt uit de machtspositie maar uit het geschonken vertrouwen, gebaseerd op innerlijke kracht en de kwaliteit van de leider dienstbaar te zijn.

Luisteren

Echt succes is het resultaat van het goed beantwoorden van een, soms onbewuste, vraag of behoefte van de ander want iedereen wil graag goed geholpen worden. Hoe dat het beste kan gebeuren, is maar op één manier uit te vinden: luisteren. Goed luisteren, empatisch luisteren naar de wensen en ideeën van de ander en leren begrijpen wat er bedoeld wordt. Goed luisteren blijkt echter een vaardigheid die niet iedere daadkrachtige en doelgerichte professional evengoed afgaat. Ontwikkeling van juist deze vaardigheid is een bijzonder waardevolle bijdrage tot persoonlijk, professioneel en zakelijk succes.

‘Els luistert aandachtig, stimuleert een onbelemmerde gedachtegang en bewaart tegelijkertijd de focus.’