Groei

Onderzoek

Groei

De afgelopen 10 jaar heb ik in binnen- en buitenland gezocht naar professionals die mij konden helpen om mijn emotionele ‘rugzak’ te legen c.q. te ordenen. Ik had namelijk het idee dat er een betere versie van mijzelf kon bestaan. Er was een tijd dat ik overal naar binnenstapte waar persoonlijke groei beloofd werd. In die periode (voor 1999) is er het een en ander aangepakt maar niet de wortel van mijn onvrede. Hier zijn natuurlijk vele oorzaken voor aan te wijzen. Wellicht zocht ik wel hulp maar was er niet echt rijp voor. Enfin, op een gegeven moment was ik er ook een beetje klaar mee.

Totdat ik coach Els Heye tegen kwam. Zij heeft het voor elkaar gekregen om mij weer geïnteresseerd te krijgen in het aanpakken van mijzelf. Ik verwachte een klassieke aanpak, maar Els heeft het talent om een hele andere ingang te nemen dan ik kende nl.: gevoel i.p.v. ratio en logica. Die zag ik niet aankomen... en voor ik het wist zag ik, in een 5 tal sessies, verbanden en patronen in mijn denken en handelen waar ik gewoonweg geen weet van had. Werkelijkheidsdefinities waar ik jaren op bouwde, begon ik te herwaarderen en zelfs te verwerpen.

Daar zat ik dan. Ik kan nu oprecht zeggen dat mijn ‘rugzak’ heel anders aanvoelt; lichter en geordend. Als ‘empiricus scepticus’ en als professional op trainings- en coachingsgebied bijzonder gespitst op de correcte uitvoering van dit vak, is dit een heel bijzonder resultaat!

Frank Bijl van Duijvenbode, trainer